BARBAARISOTURI

Lippuja, miekkoja ja keihäitä

Barbaarisoturikurssilla

Tällä kurssilla opitaan ratsastamaan hevosella yhden käden ohjasotteella, kantaen samalla erilaisia historiallisia aseita, esimerkiksi miekkoja ja keihäitä. Kurssille osallistujien tulee hallita hevonen kaikissa askellajeissa, joten kurssi ei sovellu aloittelijoille. Barbaarikurssin tasoille osallistutaan järjestyksessä ensimmäisestä viidenteen ja kaikki kurssille osallistujat samalle tasolle.

Kerätkää talliltanne kurssista kiinnostuneet ratsukot, valitkaa kaikille osallistujille sopivalta vaikuttava taso ja ottakaa yhteyttä kurssin varaamiseksi. 

Kurssi kestää 2 tuntia ja mukaan mahtuu 2-4 ratsukkoa.

Luvassa hauskaa ja jännittävää yhdessä tekemistä hevosten kanssa!


1. TASO

Ensimmäisellä tasolla opitaan ensin ratsastamaan radalla ja harjoitellaan yhden käden ohjalla ratsastamista. Harjoitellaan aseiden käyttötekniikkaa ja siedätetään ja opetetaan hevoset aseisiin (alussa harjanvarsi toimii miekkana/keihäänä). Olet valmis seuraavalle tasolle kun olet omaksunut sekä tiedon, että käytännön.  

2. TASO

Toisella tasolla kerrataan opitut asiat ja siirrytään oikeisiin aseisiin. Aloitamme miekasta, sen käyttötekniikkasta ja hevosten siedättämisellä. Lisäksi teemme erilaisia luottamusharjoituksia, kuten ilman ohjia ratsastaminen ja voimistelua hevosen selässä. Kun miekan käyttö on omaksuttu pääsemme halkaisemaan kaaleja tolpan päältä 

© Kristiina R
© Kristiina R
© Kristiina R
© Kristiina R

3. TASO

Kolmannen tason aloitamme luottamustehtävillä ja voimistelulla selästä käsin. Kurssilla opitaan keihään käyttötekniikaa ja siedätetään hevoset keihääseen. Kun tekniikka on omaksuttu harjoitellaan renkaiden keihästystä radalla.

4. TASO

Neljännellä tasolla opitaan ratsatamaan lipun kanssa. Aluksi tehdään voimistelua ja luottamustehtäviä, jonka jälkeen opitaan tekniikka ja siedätetään hevoset lippuun. 

  

© Kristiina R
© Kristiina R
© Kristiina R
© Kristiina R

5. TASO

Viidennellä tasolla voidaan harjoitella pienimuotoista barbaarisoturitesitystä eli kaikkia aiemmin oppimiasi taitoja historiallisten aseiden kanssa. Tiedossa vauhtia ja meininkiä!  HINNASTO

2-4 ratsukkoa / 2 tunnin kurssi

Tasot 1-5

2 h

120 € / ratsukko

Hinnat sisältävät 24 % ALV

Matkakulut 0,85 €/ km lisätään kurssin hintaan ja jaetaan kurssille osallistujien kesken. Lähtöpaikkana Vihti, Otalampi.


Barbaarisoturit kurssia varten tarvitaan:

  • 5 m leveä irtohypytyskuja, ilman esteitä
  • maneesi talvikaudella
  • Huom! Kurssi voidaan toteuttaa myös Pitkäsen tallilla, osoitteessa Vanha Porintie 603, 03300 Otalampi

 

© Kristiina R
© Kristiina R